Helstekt flapsteak med somrig sallad och tryffelbearnaise 
        
          Flapsteak är en smakrik och lättlagad detalj som gör sig allra bäst på grillen. I detta recept är den helstekt (men det passar givetvis lika bra att helgrilla den på samma sätt) och serveras med valfri somrig sallad och en underbart god tryffelbearnaise.
I samarbete med: Cecilia Folkesson
         
        
        
        
          Du behöver
- 3 st 
äggulor
 - 3 msk 
vatten
 - 0,5 msk 
vitvinsvinäger
 - 1 msk 
finhackad färsk dragon
 - 1 krm 
nymalen vitpeppar
 - 10 st 
droppar tryffelolja
 En nypa salt
         
        
          Gör så här
          
- Sätt ugnen på 150°
 - Torka av köttet, gnid in med oljan och salta och peppra.
 - Stek köttet i smör i stekpanna tills det fått fin färg tillsammans med lätt krossade vitlöksklyftor. Ha i timjankvistarna mor slutet.
 - Lägg köttet med vitlöken och timjan i en ugnsform och slå över stekskyn.
 - Tillaga i ugnen tills köttet når 56–58° i innertemperatur. Låt köttet vila i ca 10 min och skär upp i tunna skivor. 
 - Undertiden köttet tillagas i ugnen, börja med att låta vinäger och hackad dragon ligga och dra i en skål ca 10 min. 
 - Smält smöret och låt det svalna lite.
 - Vispa ihop vatten och äggulor i en liten kastrull, vispa sen i vinägern. Värm upp försiktigt på medelvärme och vispa under tiden tills såsen börjar tjockna. 
 - Ta från kastrullen från plattan och häll långsamt i smöret i en tunn stråle. Vispa hela tiden.
 - Tillsätt peppar, salt och tryffeloljan.
 - Servera med valfri somrig sallad.